Bek een douw

Daar zit ik dan, in m’n uniform op een smoezelige stoel in een donkere huiskamer op een verpleegafdeling van het verpleeghuis waar ik werk. Ik heb nachtdienst en even een paar minuten rust. Terwijl de tv aanstaat op zo’n verkoopkanaal zit ik te mijmeren. Zal ik een boek gaan schrijven of zal ik het niet doen. En als ik het doe, waarover? Fictie of non- fictie?

De lucht die hier hangt maakt het er niet makkelijker op om fatsoenlijk na te denken.
Ik ben me erg bewust van de zure urine lucht om mij heen. Je zal er maar de hele dag in wonen. Wat een verschrikking. Maar ik dwaal af. Ik droom van rijk worden met een boek schrijven die meteen een bestseller wordt. De tweede Stephen King of Jojo Moyes. Dat is wellicht nog wat te hoog gegrepen.
Ik ga de lat wat lager leggen en beginnen met mijn nieuwe website te vullen. Mijn website die nog niet gemaakt is en waar ik zelfs de domeinnaam nog niet van vastgelegd heb. Mijn nieuwe slogan heb ik wel verzonnen een korte Rotterdamse slogan. En ik denk dat die best bij mij past:

Geef je bek een douw!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik die bek met regelmaat een douw zal geven.
Alleen nu wil ik dit op “papier” gaan zetten en hopelijk veel mensen amuseren met mijn schrijfsels.
Hebben jullie verzoekjes waar ik over zou moeten schrijven? Ik hoor het graag!

Tot snel, tot een volgende douw van m’n bek.